Surin peas ja pearinglus

Foorum, kus arutatakse tervise, heaolu ja ilu teemadel, jagades praktilisi nõuandeid ja kogemusi tervisliku elustiili ning enesehoolduse kohta.
Vasta
lumememm
Postitusi: 4
Liitunud: 02 Juun 2024, 19:52
Sugu:

Olen pearinglusega hädas juba aastast 2017.
2023 novembris selline tasakaaluhäire/pearingluse tunne eskaleerus kui poes olles tundsin järsku surumistunnet peas ja pearinglust.
Nüüd nende aastate jooksul olen tundnud umbes 5-6x sellist surinatunnet pealael ja koos sellega mõne sekundiline päris hull tasakaaluhäire. 3-4 korral olen tundnud seda pikali olles või just magama jäädes ( olen nagu poolunest üles ehmatanud selle surina peale ja siis kohe on see kadunud ).
Just hetk tagasi tundsin jälle seda surinat ja päris kõva pearinglus oli. Olin köögis ja pesin kraanikausi kohal nõusid kui järsku tundsin nagu hõljuksin ja peas hakkas surisema. Ehmatus oli muidugi väga hull ja haarasin ruttu telefoni ja jooksin magamistuppa pikali aga see õnneks kadus juba enne kui üldse magamistuppa jõudsin.
Olen käinud palju arstidel mitmeid kordi - neuroloogil, kardioloogil, silmaarstil. On tehtud Holter, ehhokardiogramm, südame koormustest, mitmeid ekg-sid, 2017 lasin teha ise ka mingi suure vereproovide paketi. Neuroloog ei leidnud midagi, silmaarst samuti mitte, kardioloog ka ei keidnud midagi alarmeerivat peale mõningate vahelöökide mis samuti ilmnesid 2017 peale lähedase surma. Vahelöökide pärast hakkasingi jooksma mööda arste. Ega enam ei teagi kas vahelöökidest põhjustatud ärevus põhjustas tasakaaluhäiret või vastupidi.
Olen ka massaažis nüüd 6x käinud aga erilist abi pole ( arst soovitas, et ehk lihaspinged õlgades ).
Viimane kord oli massaažilaual kõhuli olles tunne, et põrand ja see laud liiguvad ja selline pööritamise tunne oli. Selili olles ei olnud.
Surinatundega on veel selline asi, et näiteks kui see on tekkinud pikali olles siis kohe kui istuli tõusen see kaob. Nagu nüüd nõusid pestes, kohe kui liigutasin ( kiirkõnd magamistuppa ), see tunne kadus.
Siin minu kodukohariigis pole vist võimalik saada riiklikule eriarstile, sest riiklik meditsiinisüsteem rabeleb suurtes raskustes ja järjekorrad on meeletult pikad. Erakliiniku jaoks kahjuks raha ei jätku kui juba visiit ainuüksi maksab 170-180€ ja uuringuhinnad tulevad eraldi juurde.
See surinatundega kaasnev pearinglus sarnaneb sellele kui sa näiteks jääd vaatama midagi mis tekitab pearinglust, näiteks midagi pöörlevat. Mul ükskord tekkis see pööritus siis kui jäin aknast vaatama tuules liikuvaid puid ja pilk nagu lukustus puudele ja järsku oli tunne nagu vajuksin läbi tooli. Vahel ka kõrvades siriseb.
Olen tahtnud minna LOR arstile aga hetkel pole selleks raha ja kohaliku kliiniku arst samuti ei anna saatekirja. Saatis uuele ekg-le ja vereproovidele.
Kas kellegil on veel sellist häda nagu mul? Millest see tingitud võib olla?
naine
Postitusi: 7
Liitunud: 24 Mai 2024, 12:10
Karma: 4

Mul on väga kahju kuulda, et oled juba nii pikka aega pearingluse ja tasakaaluhäiretega hädas. See kõlab tõesti väga raske ja hirmutav kogemusena. Oled juba palju samme astunud, et lahendust leida, ja see on kiiduväärt.

Pidev ebakindlus ja hirm terviseprobleemide ees võivad tekitada suurt stressi ja ärevust. Võib-olla tasub kaaluda veel mõningaid aspekte ja võimalusi:

Kui võimalik, proovi saada teine arvamus veel mõnelt teiselt spetsialistilt. Mõnikord võivad erinevad arstid märgata erinevaid asju.

Kuigi oled juba massaaži proovinud, võiksid vaadata ka teisi lõdvestustehnikaid, nagu jooga või meditatsioon. Need võivad aidata vähendada stressi ja lihaspingeid.

Psühholoogiline abi: Kui füüsilised uuringud ei anna vastuseid, võib psühholoogiline nõustamine aidata. Pidev mure tervise pärast võib ise põhjustada või süvendada füüsilisi sümptomeid.

Jätka oma sümptomite jälgimist ja dokumenteerimist. See võib aidata arstidel paremini mõista, millal ja kuidas sümptomid ilmnevad, ning leida mustreid.

Ma tõesti loodan, et leiad peagi lahenduse ja leevenduse.
Orav
Postitusi: 14
Liitunud: 02 Juun 2024, 22:36

Kuidas on võimalik et neuroloog sind ei saatnud MRT uuringusse et peast täpne pilt saada? Kui on pearinglus siis miks on nii põhjalikult uuritud südant ja mitte pead?
lumememm
Postitusi: 4
Liitunud: 02 Juun 2024, 19:52
Sugu:

Orav kirjutas: 06 Aug 2024, 01:34 Kuidas on võimalik et neuroloog sind ei saatnud MRT uuringusse et peast täpne pilt saada? Kui on pearinglus siis miks on nii põhjalikult uuritud südant ja mitte pead?
Sest tookord kui käisin neuroloogil, mul ei olnud sümptomeid. Ilmselt seepärast ei saadetud.
Südant on uuritud nii põhjalikumt, sest südame vahelööke hakkasin tundma esimesena.
lumememm
Postitusi: 4
Liitunud: 02 Juun 2024, 19:52
Sugu:

Olen teemaalgataja.
Käisin vereproove tegemas, uuriti 38 erinevat näitu.
Minul hemoglobiin on 132 ja ferritiin 25. Igaltpoolt loen, et enamusel kellel ferritiin langeb alla 30, hakkavad tundma rauapuuduse sümptomeid. Arst võttis sõna ja ütles, et 25 on normaalne arv ja minu peapööritus on tingitud kaela-õlalihaste pingest. Ma ei saa aru mismoodi mingid pinged tekitavad 24/7 kestva pearingluse? Käisin massaažis mitu korda, polnud seal mingeid pingeid lõpuks enam aga pearinglus ära ei lähe🤷🏼‍♀️ varem on olnud õlalihased kordi rohkem pinges kui nüüd ja kunagi varem pole mingid peapööritust sellega olnud. Mulle tundub, et need arstid siin ei võta üldse mind tõsiselt. Saadeti taas füsioterapeudile.
Orav
Postitusi: 14
Liitunud: 02 Juun 2024, 22:36

Perearst peab sind suunama uuesti neuroloogi juurde.On vaja peast teha MRT uuring et välistada peaaju kasvaja.Kui MRT on korras siis oleks vaja psühhiaatri juurde kontrolli minna.
Vasta