kas kuidagi on võimalik üle saada kassi ja koera allergiast?

Foorum, kus arutatakse tervise, heaolu ja ilu teemadel, jagades praktilisi nõuandeid ja kogemusi tervisliku elustiili ning enesehoolduse kohta.
Vasta
Mia785
Postitusi: 1
Liitunud: 07 Juun 2024, 15:22
Sugu:

Tere

Minu lapsel on kassikarva allergia. Varasemalt koerte karvade osas neutraalne. Nüüd on nii, et avaldunud on ka koera karva allergia. Kõik lootused kunagi koera saada on luhtunud.

Kas keegi osakab öelda, kas on mingeid viise (sh looduslikke), kuidas antud allergiast üle saada. Terve elu sai lapsele lubatud, et kui ta kasvab suureks ja läheb omaette elama, siis võib koera võtta. Reiside ajal aitame meie hoida. Nüüd on siis ka see unistus ja lootus purunenud. Kuna noortel on koera võtmine väga popp, siis see seab edaspidi piirangu ka elukaaslase valikule. Väga kurb.

Või on olemas mingeid ravimeid, mis pole väga kanged ja mida saaks tarvitada. Muidugi kogu elu rohte võtta, selleks et lemmiklooma omada - see pole ka õige.

Ette tänades
Orav
Postitusi: 8
Liitunud: 02 Juun 2024, 22:36

Kõik on väga lihtne.Võtad kassi kellel ei ole karvu.Või siis kassi mis sobib allergikutele - Bali kass,Sfinks,Jaava kass,Siberi kass.
Allikas: https://lemmik.postimees.ee/4256225/nel ... ergikutele
noobikoguja
Postitusi: 2
Liitunud: 10 Juun 2024, 15:27
Sugu:

Orav kirjutas: 07 Juun 2024, 21:38 Kõik on väga lihtne.Võtad kassi kellel ei ole karvu.Või siis kassi mis sobib allergikutele - Bali kass,Sfinks,Jaava kass,Siberi kass.
Allikas: https://lemmik.postimees.ee/4256225/nel ... ergikutele
Ei ole olemas sellist asja nagu allergiavaba kass. Mängukass ehk, juhul kui lisaks tolmuallergiat ei ole. Ja teemaalgataja tahab ju koera, mitte kassi.
Igal lemmikloomal peab olema kodu, aga igas kodus ei pea olema lemmiklooma. Allergia on üks väga hea põhjus miks teha endale ja loomale see teene, et teda mitte võtta.
ÄikesePiiga
Postitusi: 2
Liitunud: 30 Mai 2024, 14:47

Ei saagi. Muidugi võib end allergiarohtu täis toppida, aga see võib töötada kehvalt või mitte üldse ja ajas muutuv olla.
Karvutu kass ei ole allergiavaba. See on müüt, sest allergiline ollakse looma kõõmale, mitte karvadele.

Minul on mõne koera/kassi vastu allergia ja mõne vastu pole midagi. Millest see oleneb, ma isegi täpselt ei tea.
Saggitarius
Postitusi: 2
Liitunud: 17 Juun 2024, 14:50
Karma: 2
Sugu:

Mul on kasside allergia, kodus 2 kassi, elame koos 8 aastat. Midagi hullu pole, vahest on raskem hingata, aga saan hakkama.
Ära ole “väga kurb” asja pärast mis pole juhtunud ega pruugi kunagi juhtuda, raiskad ilmaasjata oma vaimseid resursse.
Mateya
Postitusi: 7
Liitunud: 02 Juun 2024, 15:31
Sugu:

Mul on sõbrannnal koeraallergia ja koer. Temal hingamisraskusi pole, aga kui koera puudutamise järel käsi ei pese, kätele tekib äge lööve ning nohu saab niikuinii ka. Eks neid allergia ilminguid ole vist ka erinevad, aga temal on puudel (peetakse suhteliselt allergiavabaks, eriti kui sageli lasta gruumida). Iga kord, kui ta koera puutub, peseb käsi ja kuni see pole võimalik - näiteks pargis jalutades, kasutab niisket salvrätti ega puuduta oma nägu. Vajadusel võtab tableti, aga seda harva. Tuulutab sageli tuba, koera magamistuppa ei lase. Koera tekke ja pesa kloppides kannab maski ja katseprille. Nagu ta ise ütleb, ei jää tal koerad elus seepärast veel olemata, et nina tuleb sagedamini nuusata ja käsi sagedamini pesta. Kui ta esimese koera sai vist 5. klassis võrreldes praegusega - allergia on ajaga oluliselt vähemaks jäänud. Paar tabletti kulub kuus maksimaalselt väidetavalt.
Vasta