Kui tööl kiusatakse

Tööelust, rahandusest ja seadusandlusest, teemad karjääri, finantsjuhtimise ja õigusküsimuste kohta.
Vasta
Anonüümne 1
Karma: 2
Sugu:

Mida teeksite?
Kasutaja avatar
tulelill
Postitusi: 11
Liitunud: 31 Mai 2024, 14:40
Karma: 2
Sugu:

Vahetaks töökohta või kiusaks vastu
Anonüümne 2
Karma: 2
Sugu:

Esiteks rääkida kiusaja endaga, et tema käitumine on pahatahtlik ja niimoodi ei tohiks teha.

Edasi, kui kiusaja endaga rääkimine ei mõju, siis tuleb tema käitumisest rääkida juba teistele kolleegidele ja ülemusele. Kõige parem on kiusajal kiusata siis, kui ohver kannatab vaikselt, aga midagi vastu ei ütle ega kellelegi teisele rääkida ei julge.

Kui aga töökohas on üleüldiselt halb sisekliima ja pahatahtlikku käitumist peetakse normaalseks, ollakse kiusaja poolel... siis on väga keeruline midagi muuta. Aitab ainult uue töökoha otsimine ja sealt lahkumine. Ussipesa moodi kollektiive iseloomustabki suur kaadri voolavus, kõik rahumeelsemad inimesed (kes ei taha olla kiusatud, aga ei taha ka muutuda ise samasuguseks, nagu sealsed ussid) , lähevad sealt võimaluse korral minema.
Anonüümne 3
Sugu:

Kunagi kogusin pöördumisele paberil allkirjad mitmete osakondade töötajatelt (sõnadega ei julgenud keegi välja astuda koos minuga) ja ühe väga suure firma, mida Eestis kõik teavad, osakonna juht lasti päevapealt lahti. See polnud minu eesmärk, aga oli väga suur üllatus, et alluvaid võeti kuulda ja õiglus võidutses.
tavakasutaja
Postitusi: 9
Liitunud: 24 Mai 2024, 16:16
Karma: 2

Anonüümne 1 kirjutas: 02 Juun 2024, 02:13Mida teeksite?
Milles kiusamine seisneb?
Mateya
Postitusi: 7
Liitunud: 02 Juun 2024, 15:31
Sugu:

Anonüümne 1 kirjutas: 02 Juun 2024, 02:13Mida teeksite?
Esmalt veenduksin, et see tõesti on kiusamine, mitte ei toimu see minu peas. On inimesi, kel on kogu aeg suu viltu ja nutunägu peas.
Vasta