AI ja kujutav kunst

Visuaalne, ent liikumatu kunst maalimisest fotograafiani.
Vasta
Fosiil
Postitusi: 22
Liitunud: 27 Mai 2024, 12:58
Karma: 2
Sugu:

Mida arvate, kas kasutate?
Päris kunstnikud üle maailma on praegu üsna pahased, sest AI ju ei loo otseselt midagi, vaid varastab olemasolevate ja olnud kunstnike töid ning kohandab nende detaile vastavalt talle esitatud tellimusele.
Tiritammetõru
Postitusi: 5
Liitunud: 24 Mai 2024, 13:11
Karma: 2

Mina ise sellele kasutust ei leia, aga mul on mitmeid tuttavaid fotograafe ja hobifotograafe ja need päris palju teevad omale taustu. Mõned ka siiski keelduvad. Nt üks, kes on ka päris kõrgelt haritud maalimises-joonistamises, kaebab, et väga raske on siseruumis kunstvalgusega pildistatud figuuri niiviisi taustale sättida, et see silmale ilus vaadata jääks. Inimihu töötlemises on AI ka suht koba veel, ma olen mõnd pilti näinud, kus nt õõvastavad roided olid leiutatud. Nägudega vist läheb paremini.
Egalitaar
Postitusi: 9
Liitunud: 04 Juun 2024, 07:52
Karma: 1
Sugu:

Fosiil kirjutas: 27 Mai 2024, 13:17 sest AI ju ei loo otseselt midagi, vaid varastab olemasolevate ja olnud kunstnike töid ning kohandab nende detaile vastavalt talle esitatud tellimusele.
AI ei kohanda teiste töid vastavalt tellimusele vaid kasutab teiste töid eeskuju ehk õppematerjalina. Seda teeme meie kõik kes me oleme mingi akadeemilise hariduse saanud. Vastav süüdistus tuleneb kunstnike/kirjanike hirmul põhinevast vaenust, kuid on aluseta ja läbikukkumisele määratud. AI õpetamiseks ei rikuta rohkem autoriõigusi kui seda teevad haridusasutused.
Orav
Postitusi: 7
Liitunud: 02 Juun 2024, 22:36

Mainekas fotograafide ja kunstnike kommuun Deviantart.com on muutunud nagu mingiks solgipangeks.Heal tasemel fotod ja pildid on asendunud AI poolt loodud jubeduseks.On lihtsalt tekkinud mingi seltskond kes lasevad AI´le neid pilte vorpida ja siis laevad pidevalt neid veebi üles.Eriti haiglane on lasta AI´l vorpida aktipilte.
Vasta