"Väike näpukas" ja 6 aastat reaalselt kinni.

Aktuaalsed teemad poliitikas, tervishoius ja mujal.
Vasta
poisike
Postitusi: 12
Liitunud: 01 Mai 2024, 20:18
Karma: 2
Sugu:

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1202 ... a-nii-karm

Üle pika aja normaalne karistus ja ikka tahetakse vähendada. :(
Egalitaar
Postitusi: 9
Liitunud: 04 Juun 2024, 07:52
Karma: 1
Sugu:

Mind ei üllata karistus vaid hoopis suhtumine: "Ja mis kõige olulisem: kui tüdruk oli tõesti seksiga nõus, siis ei oleks ta ärgates ehmunud, meest löönud, korterist minema putkanud ja politseisse helistanud. See jutt ei sobi kassi saba allagi!"

Oot, oot, see on oletus! Oletustega ei tohi kohtusüsteemis mängida! Oletused ei sobi tõendusmaterjalideks, sest need ei ole objektiivsed! Kes ütles, et tüdruk ärgates ehmus? Tüdruk ütles. Kas see teeb sellest fakti? Ei tee! Kes ütles, et tüdruk meest lõi? Tüdruk ütles. Kas see teeb sellest fakti? Ei tee! Korterist lahkumine ja politseile helistamine pole argumendid, seda saab teadlikult kavandada. Kas seksuaalse sisuga süüdistuste puhul in dubio pro reo printsiip enam ei kehti?

Ei kaitse siin süüdlast, veel vähem süüdistan ohvrit, vastu pead annan "objektiivsele" kohtule. Jah, seekord ehk tõesti oli süüdlane süüdi, aga kui järgmise keissi puhul on süüdistaja kättemaksuhimuline valetaja, ja kohtunik samuti lihtsalt usub üht poolt? Kas sellise erapooliku kohtuniku kätte tahate sattuda?

PS: Võimalik muidugi, et artiklist jäid olulised punktid välja.
Vasta